Kurz:  "GDPR | ochrana osobných údajov & súčasne platné a účinné pravidlá ochrany osobných údajov"


      Anotácia vzdelávacieho kurzu: Nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a európske nariadenie GDPR sú účinné od 25.5.2018. Vzhľadom na to, že nová legislatíva prináša nespočetný rad nových povinností, zorganizovali sme pre vás sériu školení, kde vás dôsledne informujeme o nových povinnostiach. Cieľom tohto seminára je poskytnúť účastníkom potrebné informácie v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na zvládnutie nových pravidiel v praxi. Všetky potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte zároveň možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú. V rámci školenia vám tiež ozrejmíme v akom rozsahu sa na vás vzťahuje nariadenie GDPR a v akom nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov – keďže nie celý zákon sa vzťahuje na každý subjekt. Viete napríklad:

ako má vyzerať poverenie pre oprávnené osoby?
ako má vyzerať sprostredkovateľská zmluva od 25.5.2018?
že, bezpečnostná dokumentácia zostáva, len bude mať iné náležitosti?
ako má vyzerať záznam o spracovateľských činnostiach?
je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť, ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?
čo sú to balančné testy?
čo všetko máte mať vypracované, aby ste boli v súlade s platnými predpismi o ochrane osobných údajov?
ako má vyzerať označenie monitorového priestoru?

       Otázky na školenie:
Riešite vo firme ochranu osobných údajov naozaj správne?
Je vaša dokumentácia v poriadku, alebo ju potrebujete vytvoriť?
Informujete dotknuté osoby správne?
Sú vaši účtovníci, alebo webmasteri preverení?
Sú vaši zamestnanci poučení?
Ako sa zachovať pri úniku dát?
Viete, čo bude od vás vyžadovať kontrola?
Nezabudli ste Facebook, Mailchimp, či GPS v autách?
Ak si nie ste istý odpoveďami na tieto otázky, tak je náš praktický workshop určený práve vám.
Na príkladoch z praxe vám ukážeme ako má vyzerať dobre nastavené GDPR. Z čoho má pozostávať dokumentácia, ako majú vyzerať informácie na webových stránkach, akými smernicami sa majú riadiť zamestnanci a na čo myslieť z pohľadu IT bezpečnosti.

Školenie bude zamerané na tieto a ďalšie témy:
• Viete, čo si máte predstaviť pod pojmom dokumentácia podľa Nariadenia GDPR? My vám presne povieme, čo všetko máte mať vypracované
• Viete si overiť, či máte správne vypracovanú informáciu o spracúvaní osobných údajov? Ako si transparentne splniť svoju informačnú povinnosť?
• Viete, či máte právny základ na spracúvanie osobných údajov a či je to správny právny základ? Porovnáme si súhlas verzus oprávnený záujem napríklad pri fotografovaní
• Máte správne ošetrený vzťah s vaším sprostredkovateľom?
• Dodržiavate zásady spracúvania osobných údajov? Napríklad pri kopírovaní úradných dokladov? • Spracúvate biometrické údaje zamestnancov na účely ich dochádzky?
• Monitorujete priestory kamerami? Viete, čo všetko musíte splniť, aby ste boli v súlade s GDPR a novým usmernením EDPB? A čo sa bude meniť v roku 2020?
• Poznáte najčastejšie pochybenia organizácii pri spracúvaní osobných údajov?
• Aké pravidlá sa vzťahujú na Vašu marketingovú databázu?
• Viete, kedy využiť oprávnený záujem? Ako urobiť porovnávací test a aké procesy je nevyhnutné v súvislosti s oprávneným záujmom nastaviť? Poskytneme vám jeho vzor
• Chcete vedieť, aké pokuty doposiaľ ÚOOÚ uložil?
• Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov?
• Viete, ako je to s oznámením porušenia ochrany osobných údajov dozornému orgánu? Znamená automaticky kontrolu zo strany úradu?
• Ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu
• Viete, aké sú vaše práva a povinnosti počas kontroly?
• Viete, aké sú povinnosti kontrolného orgánu?
• Viete aký má vplyv výsledok kontroly na možné udelenie pokuty kontrolovanej osobe zo strany dozorného orgánu?
• Aké pokuty Vám môže úrad v priebehu kontroly uložiť?
• Zaujíma Vás, ako efektívne predísť možným pokutám?
• Spoločné riešenie modelových situácií • Viete, aké sú novinky v oblasti ochrany osobných údajov a čo vás čaká?

Cieľová skupina:
Online kurz je určený, vedúcim pracovníkom, majiteľom firiem, IT manažérom, alebo účtovníkom a personalistom, zodpovedným za agendu ochrany osobných údajov vo firme.

V rámci programu si navyše priblížime, ako prebieha úradná kontrola v praxi, vďaka čomu budete mať prehľad o tom, aké práva a povinnosti máte vy ako kontrolovaná osoba a naopak aké úrad v pozícii kontrolného orgánu. Oceniť môžete najmä praktický prierez najčastejšími pochybeniami, ktorým sa musíte vyvarovať, aby ste nedostali pokutu zo strany Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý stihol už od 25. 5. 2019 uložiť sankcie vo výške viac ako 100 000 eur. Problémy s aplikáciou európskej smernice GDPR a z nej vychádzajúceho zákona majú najmä menšie organizácie. Úrad našiel pri kontrolách spracúvania osobných údajov chyby vo viac ako polovici prípadov!


  • Dĺžka, trvanie kurzu | školenia:  min. 1  deň 
  • Úroveň obtiažnosti kurzu "GDPR": začiatočníci / pokročilí
  • Miesto konania kurzov a školení:  Bratislava / Slovenská republika / Česká republika / online
  • Kategória ponúkaných vzdelávacích kurzov a seminárov: manažérske kurzy / otvorené / ďalšie vzdelávanie a rozvoj
  •       Možnosť absolvovať vzdelávanie | forma výuky: denná, individuálna (One to One) aj skupinová / prispôsobujeme potrebám
  •       Odborný garanti vzdelávania:  odborný interný a externý tím školiaceho strediska v oblasti osobnostného a kariérneho rozvoja
  •       Termíny konania: ASAP (ponúkaný kurz a vzdelávanie organizujeme pravidelne - min. 2 * mesačne počas celého kalendárneho roka 2020)
  •       Vzdelávacie metódy: individuálne a skupinové riešenie situácií, práce a úlohy, prípadové štúdie, video analýza, literatúra, odporúčania a riešenia, prax
  •       Minimálne vstupné vedomosti: nepredpokladajú sa konkrétne vedomosti. Školenie  (obsah, témy atď.) je možné prispôsobiť požiadavkám účastníkov
  •       Cieľová skupina a max. počet účastníkov:  každý kto chce zlepšiť svoje osobnostné a odborné zručnosti / min. počet účastníkov na jeden kurz: 1 účastník
       Cena kurzu od:  135,- eur  /  1 účastník

chcem viac info

kurz gdpr skolenie ochrana osobnych udajov

Konzultacie

 

TvojKouč.sk | rozvojové centrum®
Ventúrska 13,  811 01 Bratislava
Info Linka: +421 905 485 153

Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Web:  www.TvojKouc.sk

Výnimočný servis a klientský prístup

Ak máte záujem o odborný kariérny rast či osobnostný rozvoj, ste na najlepšej adrese. Skúsený tím poradcov, lektorov a koučov je pripravený Vaše vedomosti a zručnosti  rozvinúť na maximum. Kurzy a školenia Vám ušijeme na mieru. Kontaktujte nás - sme tu denne pre Vás - od 08.00 h. do 20.00 hod. Radi Vám poradíme: 0905 485 153